Gemeente

‘s-Hertogenbosch

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Samen houden we ’s-Hertogenbosch schoon!

Een schone omgeving voelt fijner en veiliger. Daarom zetten we ons in tegen zwerfafval. Dit doen we niet alleen, maar samen met bewoners.

We worden ons steeds meer bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zwerfafval zorgt niet alleen voor een onaantrekkelijk straatbeeld, maar is ook slecht voor mens, dier en milieu. Het kan de bodem of het water verontreinigen, trekt ongedierte aan, dieren eten het op of raken er in verstrikt. Door samen in actie te komen kunnen we daar iets tegen doen.

In ’s-Hertogenbosch lopen Wijkhelden regelmatig een schoonmaakronde in hun wijk. Wij faciliteren dat. Wijkhelden krijgen van ons een hesje, een afvalknijper en vuilniszakken. Een groot deel van het zwerfafval is het gevolg van onbewust gedrag en slordigheid. Wijkheld Mieke: “Ik kan wel mopperen, maar ik kan er ook zelf iets aan doen. Ik vind het heel normaal om mij in te zetten voor mijn buurt”.

Je kunt ervoor kiezen om alleen te gaan, of met een team. Door kinderen te begeleiden bij het opruimen van zwerfafval, gaan ze ook zelf anders met hun afval om. Het is leuk om samen te doen en kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen er ook nog een zakcentje voor! Het ruimen van zwerfafval kent ook andere voordelen. Je kunt wat doen voor je buurt en hebt een (extra) reden om naar buiten te gaan. Dit zorgt niet alleen voor extra beweging, maar ook voor (meer) contact in de buurt.

Kom ook in actie. Wordt wijkheld! Samen maken we het verschil en zorgen we voor een buurt zonder zwerfafval!

afbeelding
Gemeente 's-Hertogenbosch
afbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Hesje, afvalknijper en vuilniszakken

Heb je je ingeschreven als wijkheld? En heb je via de website materiaal besteld? Dan ontvang je een e-mail om een hesje, afvalknijper en vuilniszakken op te halen. Dit ligt voor je klaar op gemeentewerf Maashoeve, Belgeren 10 in ’s-Hertogenbosch.

Elke woensdag tussen 09.00-12.00 uur en 12.30-15.30 uur kun je de materialen afhalen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Een bewijs van inschrijving is voldoende.

Heb je een team aangemeld? Dan ontvang je natuurlijk voor elk teamlid een hesje en afvalknijper. Speciaal voor kinderen zijn er kinderhesjes en afvalemmers.

Heb je vragen over (het ophalen van) de materialen? Stuur dan een e-mail naar wijkhelden@s-hertogenbosch.nl

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Wijkhelden uit groep 3 tot en met groep 8 verdienen € 2,50 per week als ze een ronde gelopen hebben. Meer rondes lopen per week is prima, maar deze worden niet beloond. Wijkhelden kunnen dus maximaal € 2,50 per week verdienen. Je kunt pas een ronde voor een kind declareren als je het materiaal in ontvangst hebt genomen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje