Gemeente

Oldebroek

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Rondslingerende blikjes, snoepverpakkingen en flesjes; een grote ergernis voor de meeste mensen. Maar in de gemeente Oldebroek zie ik het bijna niet rondzwerven. Onze gemeente is gelukkig best wel schoon! Daarom ben ik trots op onze wijkhelden, die regelmatig op pad gaan om op te ruimen.

De gemeente moet ervoor zorgen dat de straten en wijken netjes zijn. We plaatsen daarom afvalbakken en vegen straten en goten. Maar al het zwerfafval weghalen lukt ons niet alleen. Samen met de wijkhelden zorgen we voor een groene gemeente!
Wijkhelden zijn welkom in alle leeftijden. Groepjes kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar lopen onder begeleiding van een volwassene ((groot)ouder, kennis of buren) een opruimroute. Kinderen krijgen een zakcentje. En de gemeente levert alle benodigde materialen (prikkers, zakken, emmers, hesjes) en verzekert de vrijwilligers.
Als volwassene kunt u ook wijkheld worden. Zo kunt u een afvalgrijper meenemen tijdens de wandelroute of ommetje met de hond.
Help mee door u op aan te melden als wijkheld via deze website. Samen houden we onze gemeente schoon en mooi!

afbeelding
Beerd Flier
Wethouder gemeente Oldebroekafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Ophalen van afvalzakken

Elke maandag zal de buitendienst een ronde rijden om het verzamelde afval op te halen. Je kunt de afvalzakken naast de voordeur neerzetten bij het aangemelde adres, de buitendienst medewerker zal het daar weghalen.

Je kunt op maandagen vóór 09:00 aanmelden wanneer er zakken staan via het volgende e-mailadres: wijkhelden@oldebroek.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen over het ophalen van de vuilniszakken. Mocht het door vakantie e.d. niet lukken om een keer niet te lopen voor Wijkhelden, dan hoeft u zich dus ook niet aan te melden.

Het streven is om elke maandag de zakken op te halen. Door onverwachte omstandigheden zou het misschien eens kunnen voorkomen dat het ophalen verplaatst wordt naar de dinsdag. Mocht de maandag geen werkdag zijn door bijvoorbeeld een feestdag, dan worden de zakken de eerst volgende werkdag opgehaald.

Ook kun je de zakken zelf afvoeren naar de gemeentewerf aan de Ampèrestraat in Wezep.

Bestellen van materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld. Die bestaan uit een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de meisjes en jongens. Je kan vanuit je eigen account materiaal bestellen. Het materiaal komen wij doorgaans binnen een week bij je thuis bezorgen.

 

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Wijkhelden uit groep 3 tot en met groep 8 verdienen € 2,50 per week als ze een ronde gelopen hebben. Meer rondes lopen per week is prima, maar deze worden niet beloond. Wijkhelden kunnen dus maximaal € 2,50 per week verdienen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief