Gemeente

Oldebroek

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

We zijn trots op onze mooie gemeente Oldebroek! Als je lekker buiten aan het spelen of wandelen bent, zie je op het eerste gezicht weinig troep liggen. Maar als je beter kijkt, ligt er heel wat rommel in de bosjes.

Dat willen we natuurlijk niet. De gemeente moet zorgen dat de straten en wijken netjes zijn. Maar we kunnen niet zonder de hulp van onze inwoners bij het schoonhouden van onze gemeente.

Met het project Wijkhelden brengt de gemeente inwoners bij elkaar die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Want samen weten en kunnen we meer. Door met elkaar de handen uit de mouwen te steken, draagt zowel jong als oud zijn of haar steentje bij aan een omgeving zonder zwerfafval. We zoeken dus jongens en meisjes die onder begeleiding van een volwassene regelmatig een schoonmaakronde lopen door hun buurt en het zwerfafval opruimen.

Op deze website kun je lezen hoe je ook wijkheld kunt worden. Ik hoop dat veel kinderen en begeleiders gaan meehelpen om Oldebroek, Wezep , ’t Loo, Hattemerbroek, Noordeinde en Oosterwolde Gld schoon te houden.

afbeelding
Bob Bergkamp
Wethouder gemeente Oldebroekafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Ophalen van afvalzakken

Elke maandag zal de buitendienst een ronde rijden om het verzamelde afval op te halen. Je kunt de afvalzakken naast de voordeur neerzetten bij het aangemelde adres, de buitendienst medewerker zal het daar weghalen.

Je kunt op maandagen vóór 09:00 aanmelden wanneer er zakken staan via het volgende e-mailadres:wijkhelden@oldebroek.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen over het ophalen van de vuilniszakken. Mocht het door vakantie e.d. niet lukken om een keer niet te lopen voor Wijkhelden, dan hoeft u zich dus ook niet aan te melden.

Het streven is om elke maandag de zakken op te halen. Door onverwachte omstandigheden zou het misschien eens kunnen voorkomen dat het ophalen verplaatst wordt naar de dinsdag. Mocht de maandag geen werkdag zijn door bijvoorbeeld een feestdag, dan worden de zakken de eerst volgende werkdag opgehaald.

Ook kun je de zakken zelf afvoeren naar de gemeentewerf aan de Ampèrestraat in Wezep.

Bestellen van materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld. Die bestaan uit een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de meisjes en jongens. Je kan vanuit je eigen account materiaal bestellen. Het materiaal komen wij doorgaans binnen een week bij je thuis bezorgen.

 

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Wijkhelden uit groep 3 tot en met groep 8 verdienen € 2,50 per week als ze een ronde gelopen hebben. Meer rondes lopen per week is prima, maar deze worden niet beloond. Wijkhelden kunnen dus maximaal € 2,50 per week verdienen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief