Gemeente

Elburg

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Zwerfafval kom je overal tegen. Helaas ook in onze gemeente. Wij als gemeente spelen een belangrijke rol bij het schoonhouden van de kernen. Gelukkig krijgen we daar af en toe hulp bij van een aantal fanatieke opruimers.

Zonder deze fanatiekelingen zou het er een stuk minder schoon zijn. Het project wijkhelden brengt ouderen en jongeren bij elkaar om samen te zorgen voor een schone buurt. Door met elkaar de handen uit de mouwen te steken, draagt zowel jong als oud zijn of haar steentje bij aan een omgeving zonder zwerfafval. Wijkhelden richt zich op volwassenen, die begeleider of vrijwilliger worden, en kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. Doen jullie mee?

afbeelding
H. Wessel
Wethouder Openbare ruimteafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materialen zijn misschien wel het belangrijkste voor een Wijkheld. Zorg dat je genoeg hebt en bestel tijdig.  Als je materiaal hebt besteld, komen wij het doorgaans binnen een week bij je thuis bezorgen.

Wanneer je zwerfafval hebt ingezameld dan kun je de zakken door de gemeente laten ophalen. Dit kan door een e-mail te sturen aan gemeente@elburg.nl. Graag vermelden in de mail:
t.a.v. Buitendienst (in het veld ‘onderwerp’)

  • adres
  • aantal zakken
  • uw telefoonnummer

De zakken mag je alleen gebruiken voor zwerfafval, niet voor huishoudelijk afval. De zakken worden hierop gecontroleerd. Als je nog voldoende plek overhebt in de container dan mag je de zak ook aanbieden in uw restafvalcontainer.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Wijkhelden uit groep 3 tot en met groep 8 verdienen € 2,50 per week als ze een ronde gelopen hebben. Meer rondes lopen per week is prima, maar deze worden niet beloond. Wijkhelden kunnen dus maximaal € 2,50 per week verdienen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief