Gemeente

Harderwijk

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Zwerfafval staat nog steeds bovenaan in de ergernis top tien. Veel mensen vinden het vervelend als er afval zwerft. Ze voelen zich minder veilig in een vuile omgeving.

De gemeente heeft om dit probleem aan te pakken op veel plekken afvalbakken geplaatst en veegt goten en straten.Toch liggen er ook in Harderwijk nog op veel plaatsen blikjes, flesjes, plastic en papier op straat. Wij nodigen u uit samen de handen uit de mouwen te steken.

De gemeente Harderwijk ondersteunt het project Wijkhelden. In dit project brengt de gemeente vrijwilligers bij elkaar die samen willen werken aan een schone buurt. De gemeente levert hiervoor alle benodigde materialen (prikkers, zakken, emmers, hesjes) en verzekert de vrijwilligers.

Wijkhelden zijn welkom in alle leeftijden. Groepjes kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar lopen onder begeleiding van een volwassene (ouder, grootouder, begeleider) een opruimroute in de eigen buurt. Ze zien én leren waarom zwerfafval niet hoort en maken kennis met het belang van afval scheiden. Als volwassene kunt u ook wijkheld worden. Het meepakken van afval tijdens de wandelroute of het ommetje met de hond zorgt ook direct voor een schone omgeving.

Werk mee aan een veilige en schone leefomgeving en word ook wijkheld. Samen kleuren we de stad!

afbeelding
afbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Als je materiaal hebt besteld, komen wij het doorgaans binnen een week bij je thuis bezorgen.

Wanneer je een ronde hebt gelopen kun je de zak(ken) zwerfafval laten ophalen door de afdeling Snel Herstel van de Gemeente Harderwijk. Je kunt dit doen door te bellen met Snel Herstel: 0341 411 333, of door het formulier op de website van Snel Herstel in te vullen. Vermeld in beide gevallen dat je Wijkheld bent.  Via deze link ga je naar de website van Snel Herstel.

De zakken mag je alleen gebruiken voor zwerfafval, niet voor huishoudelijk afval. De zakken worden hierop gecontroleerd.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Wijkhelden uit groep 3 tot en met groep 8 verdienen € 2,50 per week als ze een ronde gelopen hebben. Meer rondes lopen per week is prima, maar deze worden niet beloond. Wijkhelden kunnen dus maximaal € 2,50 per week verdienen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje