Over wijkhelden

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes. Ze lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. Dat ziet er beter uit en er wordt minder nieuw afval op straat en in het groen weggegooid. Een Wijkheld draagt zijn of haar steentje bij aan een schone en positieve samenleving. Een club waar vrijwilligers bij willen horen.

Waarom Wijkheld worden?

Geregistreerde Wijkhelden hebben voordelen. Ze krijgen bijvoorbeeld veiligheidshesjes, goede knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde een zakcentje van de gemeente.

Actief en betrokken

Het werk als Wijkheld maakt jongens en meisjes al op jonge leeftijd bewust van de gevolgen van zwerfafval. Bovendien leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt.