Ervaringen van gemeenten

 

 

Renske Helmer, Wethouder Openbare Ruimte Gemeente Nijmegen

Wijkhelden is voor Nijmegen al jaren een succesvol initiatief wat niet alleen bijdraagt aan een schone en fijne stad om in te wonen, maar ook zorgt voor verbinding tussen jong en oud.
Wijkhelden vormden een niet te onderschatten onderdeel voor onze erkenning European Green Capital 2018: Nijmegen, de duurzaamste stad van Europa!


Bart de Bruin, Algemeen Directeur Dar N.V.

Voor ons als bedrijf voor afvalbeheer en beheer openbare ruimte is deze zwerfafvalaanpak een wezenlijke aanvulling op ons dienstenpakket. Het belangrijkste doel is dat kinderen zich al vroeg bewust worden van zwerfafval. Mooi is dat je als gemeente de zwerfafvalvergoeding van Nedvang kunt gebruiken voor dit concept. Introduceer deze aanpak ook in uw gemeente. Dit zorgt voor een schone buurt, bewustwording van zwerfafval bij kinderen en burgerparticipatie.

 

Michelle Stuiver, Manager Communicatie Dar N.V.

Wijkhelden is een super goed initiatief. Het enthousiasme van de vrijwilligers en vooral van de kinderen, maken Wijkhelden voor mij een ontzettend fijn project om me voor in te zetten. Ook de samenwerking met Loed van Berkel, van OnzeWijkhelden, verloopt plezierig. De Wijkhelden zijn voor mij niet meer weg te denken uit onze regio!